مصر پای اینترپل را به ماجرای مجسمه توت عنخ آمون کشاند

به گزارش مجله سرگرمی، قاهره از پلیس اینترپل می خواهد مجسمه توت عنخ آمون را که به رغم تمامی کوشش های این کشور چندی پیش در حراج کریستیز به یک خریدار ناشناس فروخته شد، پیدا کند.

مصر پای اینترپل را به ماجرای مجسمه توت عنخ آمون کشاند

مصر در نظر دارد پرونده قانونی توسط پلیس اینترپل برای تعقیب مجسمه باستانی توت عنخ آمون تشکیل دهد.

مجسمه 3 هزار ساله توت عنخ آمون که گمان می رود سال ها پیش از القصر مصر غارت شده باشد، چند روز پیش در حراجی کریستیز لندن به قیمت 4.7 میلیون پوند به یک خریدار ناشناس فروخته شد.

مصر روز سه شنبه از اقدام خود مبنی بر درخواست دخالت پلیس اینترپل برای شناسایی این مجسمه و دیگر آثار باستانی مصر اطلاع داد و مقامات بریتانیایی را برای بی توجهی به این موضوع مورد انتقاد قرار داد.

این سردیس 28.5 سانتی متری از جنس کوارتزیت، تنها بخشی از مجسمه آمون خدای مصر باستان است که به شکل توت عنخ آمون فرعون جوان مصر ساخته شده است. مجسمه های مشابهی در معبد کرنک مصر نیز ساخته شدند.

کمیته ملی استرداد آثار باستانی مصر روز دوشنبه دولت بریتانیا را در رابطه با فروش آثار باستانی مصر به روشی کاملاً غیر حرفه ای و بدون ارائه مدارکی برای اثبات خروج قانونی آثار باستانی مصر مورد انتقاد قرار داد.

این کمیته که سرپرستی آن را وزیر آثار باستانی مصر خالد العنانی به عهده دارد در بیانیه ای در رابطه فقدان حمایت بریتانیا در جریان این فروش انتقاد کرد و از مقامات این کشور خواست فروش آثار باستانی مصر را پیش از ارائه اسناد معتبر ممنوع نمایند.

به نظر می رسد مصر طی بیانیه اخیر به تاثیر اتفاقات اخیر در آینده روابط فرهنگی دو کشور نیز اشاره نموده است. در حال حاضر 18 ماموریت باستان شناسی توسط باستان شناسان بریتانیایی در مصر در دست اجرا است.

به فروش رفتن این مجسمه در سه شنبه گذشته باعث تجمع گروهی از معترضان در جلوی خانه حراج کریستیز شد.

در این بین حراجی کریستیز معتقد است فروش مجسمه توت عنخ آمون کاملاً قانونی بوده است. حراجی کریستیز مطلبی در رابطه با تاریخچه انتقال این مجسمه منتشر نموده است. با توجه به اطلاعات ارائه شده، کریستیز مدعی است که این اثر را در سال 1985 از یک دلال آثار تاریخی به نام هاینز هرز در مونیخ خریداری نموده و پیش از آن نیز جوزف مسینا دلال هنری اهل اتریش در سال 1974-1973 آن را خریداری نموده بود و در دهه 1960 میلادی نیز در مجموعه متعلق به پرینز ویلهلم در آلمان محل نگهداری آن بوده است.

دسامبر گذشته بلندمرتبه ترین دادگاه ایتالیا موزه گتی کالیفرنیا را ملزم به بازگرداندن یکی از مجسمه های باستانی لوسیپوس به ایتالیا کرد.

توت عنخ آمون بین سال های 1341 تا 1323 پیش از میلاد مسیح و در دوره پادشاهی نوین مصر زندگی نموده است. او برای مقبره ای مملو از گنجینه های همچون ماسک طلایی، ظروف عطر از جنس مرمر سفید و ارابه ای سلطنتی شهرت دارد.

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: دنیای سفر
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 31845

به "مصر پای اینترپل را به ماجرای مجسمه توت عنخ آمون کشاند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصر پای اینترپل را به ماجرای مجسمه توت عنخ آمون کشاند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید